Lån till företag – Hur gör man?

Många har frågat hur det går till att få ett lån till företag. Kärt barn har många namn. Ofta kallas det företagslån, ibland för kontokredit, bolagslån eller kreditram. Sak samma. Det handlar om att få pengar till företaget för att finansiera investeringar, tillväxt eller löpande verksamhet.

Även om namnen är lika, så skiljer sig processen mycket beroende vart du vänder dig. Går du t.ex. till banken så krävs det ofta ett personligt möte om du inte har en upparbetad relation med banken. Du måste normalt sett redovisa affärsplan, budget och aktuella resultat och balansräkningar. För små företag, och för lån till nystartade företag så är banken oftast inget alternativ. För större bolag är banklån ett bra alternativ om man kan lämna säkerheter i form av fastigheter eller företagsinteckningar. Vi rekommenderar SEB.

Om du använder fakturabelåning så måste du, precis som namnet antyder, ha fakturor som du kan belåna. Lite beroende på hur stora fakturorna är, hur ofta och till hur många du fakturerar så skiljer sig priset. Normalt betalar factoringbolagen 95-98% av fakturerat belopp, även om det förekommer både lägre och högre priser.

Att ta ett företagslån från någon av branschens nischade aktörer, t.ex. SverigeKrediten är betydligt enklare, även om beloppen är lägre och kostnaden något högre än banklån.

Genom att automatisera hela processen och analysera all tillgänglig data kan dessa bolag bara på några minuter bedöma kreditrisken, helt utan manuellt arbete. Därför blir det lönsamt att även ge små lån till företag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Företagslån som hjälper ditt företag!

Därför blir det lönsamt att även ge små lån till företag.

Recommended Posts
Kontakta oss

Vi lovar att svara på dina frågor så snabbt vi kan!