iZettle Advance

iZettle har meddelat att man kommer erbjuda sina kunder möjlighet att låna pengar som man kallar iZettle Advance, eller ett. s.k. omsättningsförskott. För kunden kommer det vara ett enkelt sätt att låna pengar på, men kunden vet inte i förväg hur mycket man ska betala och när. Det beror lite på hur mycket bolaget tjänat, säger iZettles de Geer till tidningen Business Insider. När iZettle företagslån kommer att lanseras är ännu inte känt.

Totalt har bolaget tagit in 1,4 miljader kronor. Trots det har vinsten låtit vänta på sig. Kan detta vara lösningen?

För att kunna få iZettle Advance måste man ha varit kund hos iZettle och man måste ta sina kortbetalningar genom iZettle. iZettle har ofta kritiserats för att vara dyra med en avgift på hela 2,75% av det betalade beloppet (se denna artikel). Nya EU-direktiv kan dock komma att pressa priserna.

Så här skriver iZettle själva om iZettle Advance:

  • Få ett förskott på framtida kortförsäljning. Få pengar idag och betala tillbaka genom en andel av din dagliga kortförsäljning. Ingen säkerhet krävs.
  • Justera erbjudandet till dina egna behov. Skräddarsy belopp och återbetalningstakt till vad som passar din verksamhet.
  • Snabb godkännande och pengar insatta inom några dagar. Minimal administration. Du har i förväg bedömts för vad som erbjuds.
  • Anpassat till ditt företag. När din försäljning varierar, varierar även återbetalningstakten.
  • Fast och transparent prissättning. Förskottet har en fast avgift, och skulle återbetalningen ta längre tid än du först trott tillkommer inga inga extra avgifter.
  • Fokusera på försäljningen. Återbetalningen är helt automatiserad, så att du kan fokusera på försäljningen och att få ditt företag att växa.

“För småföretagare är kassaflödet ofta ojämnt och hittills har det inte funnits några bra finansieringsalternativ för mig att göra större investeringar. IZettle Advance har tillåtit mig att snabbt öka storleken på mitt produktutbud. Jag har dessutom börjat annonsera på sociala medier och i radio”, säger Jaime Morales.

Recommended Posts
Kontakta oss

Vi lovar att svara på dina frågor så snabbt vi kan!