7 Råd – Så gör du när banken säger nej

Har du en riktigt bra affärsidé, men saknar pengarna för att förverkliga dina drömmar? Och vad gör du när banken säger nej? Här kommer våra bästa råd.

  1. Dra ner på utgifterna. Vänd på varenda krona. Se över alla avtal. En sparad krona, är en tjänad krona.
  2. Driv in fakturor. Släpar dina kunder med betalningarna? Du får förklara vänligt men bestämt att din verksamhet inte är en bank!
  3. ALMI företagslån. ALMI kan ibland ställa upp med förmånliga lån, men kräver ofta att banken också lånar ut pengar. Dessutom tar det ganska lång tid. Bummer.
  4. Hitta investerare. Det är oftast enklast att prata med de man redan känner. Kanske kan du locka vänner eller bekanta att investera i ditt företag? Att ta in helt nya investerare är en betydligt längre och svårare process.
  5. Låna ut egna pengar. Har du pengar på banken som du inte behöver? Räntan gör knappast någon glad. Bättre att pengarna gör nytta i bolaget än ligger i madrassen.
  6. Leasing. Att köpa saker på avbetalning kan vara en lösning om du ska investera i nya tillgångar. Hör med leverantören om de kan hjälpa till.
  7. Enkelt Företagslån. Enkla företagslån från t.ex. Företagslån Sverige kallas enkla företagslån just därför att de är enkla att söka och snabba att få. Prova du också!
Recommended Posts
Kontakta oss

Vi lovar att svara på dina frågor så snabbt vi kan!

Starta eget företagslånFöretagslån 247